Zăpada a săpat cratere de un metru în străzile Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada a săpat adânc în străzile Buzăului
Zăpada a săpat adânc în străzile Buzăului

Stratul alb de omăt a dispărut de mult de pe străzile Buzăului, însă a lăsat în urmă un peisaj selenar. Cratere, unele cu o suprafaţă de un metru pătrat, au apărut pe aproape toate străzile din municipiu, punând la grea încercare nervii şoferilor.

La Buzău, circulaţia greoaie persistă şi după topirea zăpezii. Acum, cauza o reprezintă gropile apărute la tot pasul, atât pe trotuare, cât mai ales pe carosabil.

Autorităţile locale spun că se aşteptau la asemenea urmări când au observat cantiotatea uriaşă de zăpadă şi temperaturile extrem de mici înregistrate zilele trecute. „Când s-au făcut plombări în Buzău, în primăvara şi vara acestui an, s-a avut în vedere acest risc şi iată că s-a confirmat. La minus zece grade, apa infiltrată între pătura de asfalt nouă şi restul carosabilului îngheaţă şi atunci când se dilată, aruncă plomba afară. Dacă observaţi, au apărut gropi numai acolo unde s-au făcut plombe iar pe cele 16 străzi, între care bulevardele Unirii, Bălcescu, Averescu, unde asfaltul este de colo până colo nu sunt probleme”, ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimaul municipiului Buzău.

Reparaţiile vor fi efectuate în a doua parte a iernii, asta spun reprezentanţii firmei Urbis Serv, cea care se ocupă de domeniul public al municipiului. "Aşteptăm indicaţii de la Primărie însă până atunci vom identifica toate problemele apărute pe străzi. Trebuie folosit un asfalt la cald, care-i mai scump şi este produs doar de trei firme din ţară”, ne-a precizat Petre Neagu, directorul Urbis Serv Buzău.  

Mecanicii auto sunt cei mai fericiţi pentru că vor fi asaltaţi de clienţi. „De obicei, când şoferul nu reuşeşte să evite gropile, autoturismul are de suferit la bucşăraie, amortizoare, capul pivot sau capul de bară, piese cre costă între 30 şi 1000 de lei”, ne-a declarat Adrian Dinicu, mecanic auto.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite