Vulcanii Noroioşi, adevărat magnet pentru vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii din showbiz sunt atraşi de peisajul selenar, dar şi de tariful mic pentru închirierea locaţiei de filmare. Zeci de reclame tv, videocplipuri ale unor vedete, pictoriale sau fotografii artistice, precum şi scene din filme celebre, au fost realizate pe platoul natural Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău.

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici sunt situaţi în Subcarpaţii de Curbură, pe raza comunei Scorţoasa, şi se întind pe câteva sute de hectare. Conurile vulcanilor de noroi şi pământul arid din jurul lor, în care aluviunile au săpat cratere adânci chiar de doi metri, compun un peisaj unic, atractiv atât pentru turişti cât mai ales pentru profesioniştii din domeniul foto - video.


Custodele rezervaţiei naturale Vulcanii Noroioşi spune că a avut şansa să vadă la lucru numeroase vedete înconjurate de echipe de filmare.
„Unii producători spun că ar trebui să las la preţ fiindcă ne fac reclamă, însă eu le explic că tariful de 900 de lei pe ziua de filmare este fix. Sunt de acord iar unii chiar ne spun după aceea, râzând, că oricum este un preţ foarte mic", ne-a declarat Dumitru Roşu, custodele Vulcanilor Noroioşi.


Anul acesta, ultimii care au filmat la Vulcanii Noroioşi au fost Huidu şi Găinuşă. Echipa Cronicii a realizat un clip publicitar pentru o platformă de televiziune digitală.


Anul trecut, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe din generaţia tânără, Inna, a fost la Vulcani, pentru o sesiune foto. Artistul Edward Aninaru i-a realizat vedetei un portofoliu de fotografii artistice, care au ajuns deja în toate colţurile lumii, acolo unde Inna a reuşit în ultimii doi ani să îşi fani.


„Şase ore a durat şedinţa iar rezultatul a fost extraordinar. Din toată lumea am primit felicitări şi foarte mulţi ne-au întrebat dacă decorul a fost creat în Photoshop", ne-a declarat Lucian Ştefan, managerul vedetei.


În 2008, Julia de la Sexy, a filmat printre craterele de la Vulcanii Noroioşi videoclipul piesei „Silent time". Pe lângă scene cu decorul natural, clipul mai include şi animaţii 3D inspirate din picturile lui Salvador Dali.


În 2007, Keo a filmat la Vulcanii Noroioşi videoclipul piesei „În ochii tăi". Filmările au durat două zile, iar vremea caniculară le-a dat bătăi de cap atât protagoniştilor, cât şi echipei de filmare.


Tot în 2007, Ombladon de la Paraziţii şi-a petrecut o zi printre Vulcanii Noroioşi, pentru a realiza videocplipul piesei „Noapte bună, Bucureşti".
Luminiţa Anghel, formaţia Iris, dar şi actori mari precum Florin Piersic sau Marga Barbu au lucrat de-a lungul vremii pe platoul de filmare de la Vulcanii Noroioşi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite