Voluntarii fac ce n-au gândit autorităţile: amenajează un parc în cartierul Mihai Viteazu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntari
Voluntari

Ceea ce nu fac autorităţile, fac voluntarii. Profesorii şi elevii de la Şcoala P.H Zangopol vor să amenajeze un parc într-unul din cartierele periferice ale oraşului, Mihai Viteazu.

200 de elevi şi 20 de profesori îşi doresc să doteze şi să amenajeze un spaţiu pentru un loc de joacă, bănci, coşuri de gunoi, precum şi să planteze flori şi copaci de care să beneficieze 2.000 de locuitori ai cartierului. Perioada de amenjarea este cuprinsă între lunile septembrie-noiembrie 2011.

“Proiectul ,,Parcul Mihai Viteazu” reprezintă o şansă pentru elevi, cadre didactice, părinţi, comunitate, de a-şi aminti că darul cel mai de preţ pe care îl primim fiecare la sosirea pe lume este natura. Ceea ce uită foarte repede omul este că acest dar nu este o proprietate în care face fiecare ce vrea. Omul este parte integrantă a naturii şi, de modul în care acţionează, respectă sau nu legile ansamblului în care trăim”, spune Maria Tudorache, profesor coordonator.

Iniţiatorii proiectului speră  ca activităţile propuse să ofere suport teoretic, spaţiu, forme de lucru în care elevii se pot implica pentru  a înţelege necesitatea şi utilitatea intervenţiei ei în natură. Însă pentru ca acest proiect să prindă viaţă este nevoie şi de votul buzoienilor. Aceştia pot susţine acţiunea voluntară acordându-le un vot pe site-ul http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/parcul-mihai-viteazul/.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite