VIDEO Vedeţi cât de haios este un şofer cu o alcoolemie de 1.28: "Iz not posibăl aşa ceva, sunt warrior şi fac naveta cu avionul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer aflat în stare avansată de ebrietate a făcut spectacol în curtea Spitalului Judeţean Buzău. Prins de poliţişti în trafic şi adus la camera de gardă pentru recoltarea probelor biologice, Mircea Matei a dat "lecţii" de engleză celor dispuşi să îl aculte. Alcoolemia de 1.28 mg/l alcool pur în aerul expirat i-a dat chef de vorbă şi l-a ajutat să explice cum a trecut prin mai multe războaie, ultimul fiind cel din Libia,

A băut de bucurie că i-a absolvit băiatul clasa a VIII-a după care s-a urcat la volan să dea o tură prin comună. A fost prins de aparatul radar circulând cu o viteză de 92 de kilometri pe oră în localitate, iar când poliţiştii i-au făcut semn să oprească, a călcat şi mai tare pedala de acceleraţie. A fost prins după o urmărire ca în filme, iar când poliţiştii i-au testat alcoolemia, aparatul Drager-ul a arătat o valoare de 1.28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este isprava lui Mircea Matei, un localnic de 44 de ani din comuna buzoiană Verneşti.

"Acţionam cu aparatul radar pe raza comunei Verneşti când am surprins un autoturism circulând cu o viteză de 92 de km/h în localitate. În momentul în care am executat semnalul regulamentar de oprire, şoferul a călcat puţin frâna după care şi-a continuat drumul. Am reuşit să îl oprim după aproximativ un kilometru iar în momentul în care l-am testat alcoolscopic, Dragerul a arătat o concentraţie de 1.28 mg/l alcool pur în aerul expirat. L-am condus la Spitalul Judeţean în vederea prelevării de probe biologice", ne-a declarat agent şef Emanoil Ştefănescu, de la Poliţia Rutieră Buzău.

Ajuns în curtea Spitalului Judeţean, bărbatul s-a dezlănţuit. În primul rând a încercat să spună că nu a băut prea mult.

"Copilul a terminat clasa a VIII-a şi am zis să îi fac şi eu o bucurie şi uite ce bucurie i-am făcut. Nu am băut prea mult, am băut două pahare de vin şi am plecat cu maşina să îi arăt fratelui meu pe unde să iasă din comună. M-au oprit poliţiştii că circulam cu viteză şi atât. Ei mi-au făcut semn dar eu nu i-am văzut, că mă uitam înainte, doar nu era să mă uit pe marginea drumului. Eu zic că nu arăt a om care să nu fie în stare să circule pe stradă", ne-a mărturisit Mircea Matei. Suprinzător, dată fiind valoarea foarte mare a alcoolemiei, bărbatul se ţinea destul de bine pe picioare şi nici nu prea i se împleticea limba.

Pentru cei care nu înţelegeau prea bine ce spune, bărbatul şi-a continuat explicaţiile în limba engleză. Acesta susţine că lucrează pentru o mare companie şi că a fost în mai multe războaie, ultimul fiind cel din Libia, ca ofiţer de...protecţia muncii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite