Video: Incendiu devastator într-un cartier de rromi din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică şi disperare printre rromii care locuiesc la periferia cartierului Micro 14, după ce azi-noapte o casă s-a aprins ca din senin şi a ars ca o torţă.

Zeci de persoane au ieşit pe stradă în plină noapte îngrozite că ar putea rămâne fără bunurile agoniste de-o viaţă într-un incendiu care risca să se extindă rapid şi asupra altor case de pe strada Gogu Vicatus.

O familie cu cinci copii a rămas pe drumuri după ce căsuţa din chirpici, încropită într-o zonă foarte săracă a Buzăului, s-a aprins de la un aragaz de vară lăsat nesupravegheat. „Noroc că stăteam afară şi ne uitam la televizor, altfel nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu copiii sau cu soţul. S-a aprins bucătăria de la butelie sau de la aragaz, nu ştiu exact. Ce ne facem noi acum, că am rămas fără casă şi o să vină frigul? ”, se plângea azi noapte Zorica Răducanu, proprietara casei incendiate.

Pompierii au intervenit repede şi au reuşit să evite extinderea incendiului. „La faţa locului au ajuns trei autospeciale, grupa operativă precum şi ambulanţa SMURD. Intervenţia a durat o oră şi jumătate. Acţiunea pompierilor a fost îngreunată de fumul dens şi de faptul că strada era foarte îngustă”, a declarat plutonier Marius Sârbescu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Mai mulţi rromi s-au luat la ceartă din cauza incendiului. La faţa locului a ajuns, pe lângă jandarmi şi poliţişti, şi un echipaj de mascaţi, care a restabilit rapid liniştea. „La faţa locului a intervenit echipa operativă din cadrul poliţiei municipiului Buzău care a rămas să asigure ordinea după ce incendiul a fost stins” a declarat comisarul Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite