Victor Mocanu află astăzi dacă mai poate candida la președinția Consiliului Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatura actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, pentru un nou mandat la şefia instituţiei a fost invalidată, marţi, de judecătorii Tribunalului Buzău, în urma contestaţiei depuse de o organizaţie non-guvernamentală. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploiești, o sentință în acest sens fiind așteptată în cursul zilei de miercuri.

Judecătorii de la Tribunalul Buzău au respins candidatura lui Victor Mocanu, deoarece acesta era membru PSD în momentul depunerii candidaturii. ”Ceea ce s-a întâmplat este revoltător și reprezintă o pată neagră pe obrazul justiției buzoiene. Este inadmisibil să câștigi în instanță o contestație fără să aduci probe care să demonstreze că ceea ce susții este adevărat.(...) Modul în care au desfășurat această acțiune și felul în care instanța a luat hotărârea mă indreptățesc să aduc la cunoștința opiniei publice din Buzău și din România că la Buzău se desfășoară o acțiune cu caracter mafiot, care pare, la vedere, doar o bătălie politică”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Victor Mocanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a mai precizat că "în aceste câteva zile de repaus, oameni politici, cercuri financiare şi elemente din justiţie şi-au dat mâna pe sub masă şi au pus la cale o lovitură de tip mafiot”. "Constienţi de avansul irecuperabil pe care îl am pentru câştigarea la vot a alegerilor pentru preşedintia Consiliului Judeţean, oamenii din conducerea PNL, sprijiniţi şi de alte zone ale politicului, au încercat în mod concret să mă scoată din lupta politică, dar nu pe faţă, ci pe uşa din dos" se arată în comunicatul citat.

În 27 aprilie, Victor Mocanu şi-a depus candidatura pentru cel de-al treilea mandat la Consiliul Judeţean Buzău. Acesta candidează ca independent după ce, în urmă cu o lună, s-a autosuspendat din PSD, pentru a putea intra în cursa electorală în condiţiile în care candidatul USL a fost desemnat liberalul Cristi Bâgiu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite