Viaţa de meşteşugar prin târgul Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Stoica duce tradiţia mai departe
Vasile Stoica duce tradiţia mai departe

Sunt plecaţi de acasă cu lunile, dorm ghemuiţi în maşini, şi îşi văd familiile câteva luni pe an: tot acest sacrificiul pentru numai câteva zeci de lei căştigate după o zi de muncă istovitoare.

Micii meşteşugari sunt oamenii care trăiesc din târgurile din ţară care străbat România de la un capăt la altul, din primăvară şi până în pragul iernii.
 
Stoica Vasile are 28  de ani şi este din Adjud judeţul Vrancea.

De mai bine de 6 ani Vasile vine în fiecare săptămână la târgul de vechituri din Drăgaica de la marginea Buzăului, încărcat cu saci de mături fabricate manual.

Tânărul spune că nu se teme de concurenţa aspiratoarelor sau a firmelor de curăţenie pentru că mai există încă oameni care au nevoie de acest produs fabricat după metode tradiţionale.

Este o moştenire de familie pe care o purtăm din tată în fiu. Am învăţat să fac maturi de mic copil de la tatăl şi bunicul meu..Sunt singurul comerciant de mături şi lumea mă cunoaşte.Sper să mai trăiesc ani buni din acestă meserie” mărturiseşte Vasile.

Buzoienii au ajuns să-l îndrăgească pe tânărul moldovean care vine săptămânal la Buzău. “Face mături de bună calitate şi este cam singurul care mai vinecu aşa ceva prin târg. E de admirat pentru că îşi căştigă cinstit pâinea” spune Alexandru Gheorghe de 60 de ani din Buzău 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite