Vezi aici ce averi au strâns parlamentarii buzoieni. Deputatul Marian Ghiveciu are trei case şi trei apartamente.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Constantinescu are depozite bancare de 770.000 de dolari
Viorel Constantinescu are depozite bancare de 770.000 de dolari

Pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cel al Senatului au fost postate declaraţiile de avere actualizate, ale parlamentarilor. Din cei zece aleşi buzoieni trimişi în Parlament, cei care conduc topul averilor sunt deputatul Marian Ghiveciu şi senatorul Viorel Constantineascu.

Deputatul Marian Ghiveciu a obţinut venituri anul trecut din vânzarea produselor agricole,  20.000 de lei, salariul de deputat câştigat în 2009 s-a ridicat la 57.000 de lei, iar din arendarea terenurilor a mai câştigat 4.000 de lei. Ceea ce îl detaşează în topul averilor de ceilalţi deputaţi sunt terenurile sale. Marian Ghiveciu deţine terenuri arabile în Buzău, Pogoanele, Merei şi Costeşti, precum şi două case de locuit în Pogoanele, două apartamente în Buzău şi unul în Sinaia, dar şi o casă de vacanţă în Predeal.

Marian Ghiveciu

Marian Ghiveciu

Valeriu Alecu are conturi ce însumează peste 100.000 de lei, iar din dividendele de la societatea la care este acţionar a încasat 47.000 de lei. Cele mai mari venituri le obţine din afacerile cu produse agricole, astfel de tranzacţii aducându-i venituri de 70.000 de lei. Totodată, a încasat şi o subvenţie de 28.800 de lei de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Valeriu Alecu

Valeriu Alecu

Cel mai tânăr deputat, Adrian Mocanu, are depozite bancare de 435.000 de lei, dar şi datorii ce se ridică la aproape 30.000 de euro. El deţine şi un tractor pe care îl foloseşte în activităţile agricole din care a obţinut 60.000 de lei. Salariul de 81.000 de lei pe anul trecut ca deputat i-a fost micşorat acum. „Şi eu am salariul diminuat la fel ca toţi ceilalaţi şi este destul de greu să te descurci cu 2.000 de lei în Bucureşti. Criza s-a simţit la toată lumea”, ne-a spus tânărul deputat.

Adrian Mocanu

Adrian Mocanu

Nici Carmen Ileana Moldovan nu are cu ce se lăuda, cel puţin prin comparaţie cu ai săi colegi parlamentari. Deputata deţine doar un apartament pe care l-a cumpărat în urma unui credit ipotecar şi o maşină Jaguar. A mai încasat 29.000 de lei din activităţi notariale.

Carmen Ileana Moldovan

Carmen Ileana Moldovan

George Scutaru şi-a achiziţionat 1.000 de metri pătraţi de teren intravilan la Chiojdu şi mai are o casă în Bucureşti. Activele financiare deţinute se ridică la peste 56.000 de lei, iar din salariu a obţinut 58.000 de lei. Totodată, George Scutaru este acţionarul majoritar al unei societăţi comerciale.

George Scutaru

George Scutaru

Cezar Preda şi-a achiziţionat 948 de metri pătraţi de teren intravilan după ce şi-a vândut două apartamente, unul dintre ele din Mangalia. Acesta are dividende de peste 220.000 de lei şi un salariu de parlamentar de 58.500 lei, plus cel încasat de la societăţile comerciale la care este director şi membru în consiliul de administraţie, care se ridică la 200.000 de lei.

Cezar Preda

Cezar Preda

Titi Holban deţine un apartament la Bucureşti şi o casă în Râmnicu Sărat. Acesta a avut în 2009 cele mai mici venituri dintre toţi deputaţii buzoieni. Conform declaraţiei de avere a acestuia, în 2009 a avut ca sursă de venit doar salariul de parlamentar, însumând 57.000 de lei.

Titi Holban

Titi Holban

Averile senatorilor

Viorel Constantinescu deţine 2.000 de metri pătraţi de teren intravilan în Cioranca, o casă de vacanţă la Mierea şi o casă în Buzău. Senatorul nu prea duce grija zilei de mâine, având în vedere valoare depozitelor sale bancare: 770.000 de dolari. Acesta a mai avut încasări şi la două societăţi la care este acţionar. “În zona în care eu lucrez, criza se va simţi mai târziu, pentru că întâi fac proiectul şi apoi se face execuţia. Să zicem că până acum nu s-a simţit criza prea intens”, ne-a declarat Viorel Constatinescu.

Viorel Constantinescu

Viorel Constantinescu

Senatorului Cristi Bâgiu deţine 3.700 de metri pătraţi de teren intravilan în Verneşti, precum şi două apartamente în Buzău şi spaţii comerciale în municipiu. Senatorul deţine ceasuri şi bijuterii ce ajung la valoarea de 10.000 de euro. Salariul încasat este de 68.000 de lei, iar dividendele de la societatea comercială la care este acţionar au fost de 25.300 de lei.

Cristi Bâgiu

Cristi Bâgiu

Nici Ion Vasile nu o duce prea rău, având în vedere că din agricultură a obţinut 20.000 de lei, iar în conturi are 1.950.000 de lei, sumă în care este inclus şi spirjinul european din partea APIA, bani pe care i-a investiti în reconversia plantaţiei de viţă de vie.Senatorul deţine şi o casă în Buzău, două case de vacanţă la Bisoca şi Năvodari, precum şi câteva spaţii de birouri şi depozite la Verneşti.

Ion Vasile

 Ion Vasile

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite