Marin Dumitru, cel mai longeviv antrenor din România, încă urcă în ring chiar dacă a trecut de 80 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Dumitru a antrenat până la 81 de ani şi nu stă nici acum departe de ring. Deşi oficial s-a retras la sfârşitul anului trecut, dragostea pentru ringul de box a celui mai longeviv antrenor din România nu-i dă pace şi stă şi acum mai toată ziua în mijlocul sportivilor.

Greu de crezut că există careva din lumea sportului buzoian care să nu fi auzit de “nea Marin”, poate doar juniorii de astăzi. Fosta campioană la tenis de masă, Tamara Lazăr, îl cunoaşte de aproape 40 de ani. "În anii '70, pe la vârful carierei mele sportive, asistam la antrenamente făcute de nea Marin, ne motiva pe toţi, chiar şi pe cei de la alte discipline. L-a avut elev pe Cornel Dumitrescu, care a ajuns la Olimpiadă, au urmat Vasile Dejliu, Ilie Păunoiu şi Costică Manea, pe toţi i-a făcut campioni. Chiar şi acum îmi place să mai asist la antrenamentele sale, că încă se mai bagă", mărturiseşte Tamara Lazăr.

Constantin Voicilaş, antrenorul vicecampioanei mondiale Stela Duţă la CSM Buzău, a explicat de ce este atât de iubit veteranul sportului buzoian. „E primul antrenor productiv al Buzăului, cel mai statornic şi cel mai iubit. Nea Marin a făcut box pentru public, pentru spectacol. Chiar dacă eu am 170 de medalii cu elevii mei, lumea tot pe nea Marin îl ştie mai mult şi nu numai pentru că a dat Buzăului primul campion naţional. Sperăm să se mai nască şi alţi antrenori de talia dânsului", a declarat Constantin Voicilaş, antrenor de box la CSM Buzău.

Toată povestea o găsiţi în paginile săptămânalului ADS Buzău, pus în vânzare la toate chioşcurile de presă din oraş. Are 24 de pagini full-color şi conţine anchete, reportaje şi poveşti de viaţă în exclusivitate. Include programul TV pentru o săptămână şi mai multe articole despre amenajarea locuinţei, sănătate, auto şi vacanţe. Costă 0,9 lei şi se găseşte la toate chioşcurile de presă din oraş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite