Veşti proaste: Profesorii buzoieni riscă să rămână fără ultimul salariu pe 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Buzăului a anunţat într-o conferinţă de presă că va rămâne fără bani la bugetul local pentru plata salariilor pe luna decembrie ale profesorilor din municipiul Buzău.

Potrivit edilului-şef, ar mai fi necesar un transfer de la bugetul statului, cu această destinaţie, de aproximativ 3.000.000 lei, pentru a acoperi deficitul privind salarizarea cadrelor didactice. „În momentul de faţă, salariile profesorilor nu sunt acoperite pe luna decembrie şi trag un semnal de alarmă cu trei luni înainte. Pentru mine este un semn de întrebare de ce sumele sunt întotdeauna mai mici când se ştie clar ce salariu are fiecare profesor sau învăţător”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului.

Conducerea Inspectoratului Şcolar a fost anunţată despre eventuala întârziere a salarizării pe decembrie a cadrelor didactice şi spune că a cerut sprijin Ministerului Educaţiei. „Semnalele sunt pozitive. Am înţeles că până atunci o să fie o suplimentare a fondului de salarii din rezerva ministerului”, a declarat Florina Stoian, inspector şcolar şef la IŞJ Buzău.  

Perspective sumbre sunt şi la plata pe viitor a personalului din cabinetele de medicină şcolară. „Sigur vor fi probleme şi cu salarizarea medicilor şi asistentelor din cabinetele şcolare, pentru că noi, primăria, ne-am trezit brusc angajatorul acestora, care înainte erau plătiţi prin direcţiile de sănătate. Problema este că Guvernul nu dă banii cum trebuie”, a spus Boşcodeală.

Cadrele medicale din cabinetele şcolare au trecut în subordinea autorităţilor locale în 2009, iar finanţarea s-a făcut de la bugetul statului. „De la început a fost o reticenţă în preluarea cabinetelor iar ministerul a anunţat atunci că va plăti şi în 2010 salariile. Din 2011, probabil, comunitatea locală va suporta aceşti bani”, a declarat Venera Acsinte, directorul DSP Buzău.

În Buzău funcţionează în prezent 12 cabinete de medicină şcolară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite