Veste bună! Piaţa locurilor de muncă din Buzău iese din hibernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzăul se află printre judeţele generoase în ceea ce priveşte locurile de muncă scoase la concurs, cele mai multe posturi vacante fiind în industria uşoară. În baza de date a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Buzău sunt 159 de posturi anunţate de angajatori locali sau puncte de lucru ale unor societăţi comerciale mari.

Aproape jumătate dintre acestea sunt în industria uşoară. Se caută echipe de câte zece confecţioneri textile pentru Kyngfu Koporse, Cooperativa Confex, Madirom Conf şi Euro Fashion Manufacturing. Alţi opt croitori îşi pot găsi loc de muncă la Fashion Ring, opt şoferi, la Aaylex iar cinci confecţioneri încălţăminte, la Modern Shoes.

Semne de revigorare a pieţei locurilor de muncă au apărut şi în serviciile de alimentaţie publică. Cristal Import Export din Săgeata angajează doi cofetari, Hotel Bucegi are nevoie pentru staţiunea Sărata Monteoru de trei recepţioneri şi doi ospătari iar Manea Domenika, de un barman.
Pe lista solicitărilor mai sunt un paznic de vânătoare pentru fondul forestier din Gura Teghii şi o secretară la Timpolis Euro Market.

Firmele de construcţii absorb din ce în ce mai mult forţă de muncă. „Au început lucrările exterioare şi avem nevoie de forţă de muncă. Din martie am reuşit să angajăm până în prezent 45 de muncitori şi din fericire chiar au fost multe solicitări, semn că oamenii doresc să muncească”, ne-a declarat Ionuţ Ilie, de la Metconf Vaio.

„Noi comunicăm toate oportunităţile de angajare iar doritorii trebuie să ia legătura direct cu angajatorul. La bursa locurilor de muncă de vineri, au ocazia să negocieze direct cu ei”, a spus Valeriu Dimciu, directorul AJOFM Buzău.

Pentru şomerii cu studii superioare, oferta este însă redusă. Firma Beta Heurtey caută un inginer mecanic şi un consilier, Titan are nevoie de un inginer constructor,  iar Grup Romet caută un specialist în domeniul calităţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite