Vechea grevă împiedică profesorii să facă o nouă grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii şi-au luat angajamentul că vor recupera materia pierdută în primăvară, în zilele cât n-au intrat la ore. În luna martie, dascălii din Buzău au fost singurii din ţară care au făcut o grevă, nemulţumiţi de salariile primite. Timp de trei săptămâni, aceştia au refuzat să se aşeze la catedră.

Pe 31 mai, profesorii din ţară vor intra în grevă generală, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cadrele didactice buzoiene. Iniţial, liderii sindicali au afirmat că nu vor face notă discordantă şi se vor alătura colegilor din ţară, dar pe de altă parte, ei vor să respecte acordul încheiat cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Prin acest acord, profesorii şi-au luat angajamentul că vor recupera materia pierdută pe parcursul celor trei săptămâni de protest, perioadă pentru care şi-au încasat şi salariile.


Liderii sindicali afirmă însă că, dacă se va dori o grevă şi la nivelul judeţului Buzău, nu vor face altceva decât să îi dirijeze. „Eu consider că trebuie să fim nişte oameni de cuvânt şi să respectăm acordul încheiat. Nu că nu am vrea să facem grevă, dar încă nu s-a încheiat perioada de recuperare, iar profesorii şi-au luat deja banii pentru luna martie şi astfel sunt obligaţi să recupereze materia", ne-a declarat Saul Bularcă, vicelider la Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău.


Profesorii s-au alăturat însă săptămâna trecută colegilor din ţară, la mitingul organizat în Capitală. O sută de cadre didactice au protestat atunci în Piaţa Victoriei alături de colegi, nemulţumite de reducerile salariale.


În semn de solidaritate faţă de ceilalţi profesori, dascălii din Buzău s-au gândit însă şi la organizarea unui miting în Piaţa Dacia, programat pentru data de 7 iunie, însă aceasta nu este o dată sigură, totul desfăşurându-se în funcţie de volumul de materie recuperat până atunci.


Liderii sindicali se gândiseră şi la un miting în data de 25 mai, însă acesta s-ar fi desfăşurat în cazul în care profesorii nu îşi primeau în această săptămână salariul cuvenit pe luna martie.

Grevă imposibilă şi teoretic, şi practic


„Teoretic, nu avem cum să facem grevă, pentru noi am încasat banii pentru luna martie şi prin urmare trebuie să recuperăm materia pierdută. Şi noi, profesorii buzoieni am putea adera la acest protest dacă am termina materia, dar din cunoştinţele mele sunt foarte puţin şcoli care au reuşit să o finalizeze", ne-a spus Valentin Biro, profesor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite