Vaccinul împotriva gripei noi întârzie să apară la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1 N1 a ajuns la 15 şi în Buzău, dozele de vaccin împotriva gripei noi încă nu au sosit. Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă de la o zi la alta să intre în posesia dozelor necesare buzoienilor, însă nu ştiu când vor ajunge şi la ei.

„Am fost atenţionaţi că vom primi primele vaccinul împotriva gripei porcine, însă nu am primit nimic. Cred că în câteva zile va ajunge şi la Buzău, iar din câte am fost anunţaţi iniţial, primii beneficiari ar fi cadrele medico- sanitare pentru că sunt cele mai expuse, apoi elevii şi profesorii", ne-a declarat Venera Acsinte, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.

În cursul acestei săptămâni au fost confirmate alte trei noi cazuri de îmbolnăviri de gripă porcină, numărul total ridicându-se la 15. Deoarece există trei cazuri confirmate şi patru cazuri suspecte care provin din Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a dispus suspendarea activităţii acestei unităţi pe o perioadă de şapte zile începând cu 26 noiembrie.

„Profesoara de psihopedagogie şi asistenta medicală se pare că au intrat în contact cu cele două eleve infectate şi aşa au luat virusul. Şcoala este închisă pentru a se putea face dezinfecţia claselor, iar în scurt timp sperăm că elevii se pot întoarce la şcoală", ne-a declarat Florina Stoian, inspectorul şcolar general.

Ieri a venit şi confirmarea de la Institutul Cantacuzino din Capitală şi în cazul unui elev de la Colegiul Naţional Alexandru Marghiloman din municipiu. La acest liceu s-a luat aceeaşi măsură de suspendare a cursurilor până pe data de 2 decembrie pentru a preveni şi îmbolnăvirea celorlalţi elevi sau profesori. Toţi cei cărora li s-a confirmat prezenţa virusului au fost izolaţi la domiciliu şi sunt sub tratament.

Vaccinul împotriva virusului A/H1N1 nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, vaccinare realizându-se doar în cadru organizat. Într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău se arată că până acum au existat 60 de persoane suspecte de gripă porcină în judeţ, însă doar cele 15 au fost confirmate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite