VIDEO Zăpada persistă în satele Bărăganului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smeeni
Smeeni

Oamenii din Bărăganul buzoian se luptă în continuare cu nămeţii de lângă case. Stelică Mocanu, un localnic de la marginea satului Udaţi, comuna Smeeni, se roagă de peste trei săptămâni să scape de mormanele de zăpadă strânse în propria gospodărie.

Zilnic se trezeste cu gândul la zăpadă şi se culcă cu acelaşi gând, că a doua zi trebuie sa o ia de la capăt. A scos tone de zăpadă din curte cu caruţa şi ne-a mărturisit că nu a scos nici măcar jumătate din zăpada care i-a acoperit animalele şi hrana necesară acestora.

Sapă zilnic în munţii de zăpadă, aşa cum numai minerii mai sapă în mină după cărbuni. A trăit clipe de coşmar în luna februarie, întrucât zăpada i-a acoperit întreaga gospodărie, iar acum, deoarece are casa într-o vale, se teme de coşmarul inundaţiilor. Deja apa scursă din topirea zăpezii i-a cuprins fundaţia casei şi grajdul în care se află animalele. Nu se mai gândeşte ca a sosit primăvara şi trebuie să înceapă munca în gradină, deoarece crede că zăpada la el în ogor va sta până în vară.

Într-o situaţie asemănătoare se află un alt consătean, Petre Buzoianu. Acesta însă mai are o grijă: copiii care se urcă zilnic pe „muntele" din faţa casei lui şi se dau cu sania de lângă firele de curent electric. Se teme ca aceştia să nu se electrocuteze şi să nu cadă în fântâna care se află exact sub "muntele" alb. (Smeeni TV)

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite