VIDEO Trupele speciale și alpiniștii Jandarmeriei și-au testat aptitudinile în Munții Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele speciale ale Jandarmeriei, în acțiune
Trupele speciale ale Jandarmeriei, în acțiune

Trupele speciale și alpiniștii jandarmeriei au descins astăzi într-un sat din zona montană a județului Buzău, pentru a-și testa aptitudinile acumulate zilele acestea în cadrul unui curs de perfecționare în tehnici montane. Sub privirile a zeci de localnici din Gura Teghii, militarii au executat coborâri în rapel, escaladarea unui perete stâncos dar și o simulare a unei intervenții în cazul unui atac terorist.

Exercițiul de astăzi a fost un test al jandarmilor din Nehoiu, după ce timp de trei zile au fost antrenați de colegii alpiniști din Sinaia. Primul exercițiu menit să-i testeze pe jandarmii buzoieni a constat în simularea unei misiuni de salvare de pe o stâncă de 50 de metri înălțime a trei turiști neechipați corespunzător pentru escaladarea muntelui.

Pentru aducerea la baza stâncii a celor trei turiști, jandarmii montani au folosit frânghii, carabiniere, pitoni și o targă specială. A fost improvizată și o tiroliană, extrem de necesară în misiunile de salvare atunci când trebuie traversată o prăpastie, către locul accesibil echipajelor de prim ajutor.

Exercițiul alpiniștilor montani a fost încheiat cu o demonstrație de forță a plutonului antitero din cadrul Jandarmeriei buzoiene.

Aplicația de la Gura Teghii, județul Buzău, este prima dintr-o serie de misiuni pe care jandarmii alpiniști din Sinaia, mulți proveniți din rândul salvamontiștilor,  le organizează la unitățile de jandarmi din țară care au grupe specializate în intervenții montane. 

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite