VIDEO Traficanţi internaţionali de droguri, prinşi în flagrant de poliţiştii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi buzoieni care aduceau cantităţi mari de droguri de risc din Italia pe care le vindeau apoi unor dealeri au fost prinşi în flagrant chiar în timpul unei tranzacţii. La percheziţii s-au mai găsit şi un pistol cu aer comprimat pentru care posesorul nu deţinea autorizaţie precum şi muniţia aferentă. Unul dintre cei doi suspecţi, cel care aduca marfa din Italia, a fost arestat preventiv iar complicele său va fi judecat în stare de

În perioada mai – octombrie 2011, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au documentat activitatea infracţională a unui tânăr suspectat de implicare în traficul internaţional cu droguri de risc, respectiv rezină de cannabis şi cannabis.

În urma activităţilor desfăşurate la sfârşitul lunii octombrie de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al IPJ Buzău şi al ofiţerilor D.G.I.P.I., s-a  reuşit prinderea, pe raza comunei Cernăteşti, a doi bărbaţi din Beceni în vârstă de 25, respectiv 35 de ani, chiar în momentul în care aceştia ofereau spre vânzare aproximativ 90 de grame de cannabis, în schimbul sumei de 600 de euro.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la locuinţa suspectului de 25 de ani şi asupra autoturismului condus de acesta, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetării aproximativ 10 grame de canabis, deţinute pentru consum propriu.

De asemenea, poliţiştii au găsit un pistol cu aer comprimat, 120 de alice calibru 4,5 mm şi 3 cartuşe calibru 12 mm, toate deţinute ilegal.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în perioada      iunie – iulie a.c., tânărul s-a aflat în Italia, unde s-a înţeles cu un cetăţean italian să îi trimită cannabis pentru consum şi vânzare, aspect ce s-a concretizat în luna octombrie, când italianul a trimis prin intermediul unei societăţi de curierat un colet cu aproximativ 100 de grame cannabis, ce a fost ridicat de suspectul în vârstă de 35 de ani.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au luat măsura reţinerii împotriva ambilor suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, fără drept.

Ulterior, faţă de suspectul de 35 de ani s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite