VIDEO Traficanți de minore, arestați de polițiștii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii au fost reţinuţi de poliţişti
Escrocii au fost reţinuţi de poliţişti

Locuri de muncă bănoase şi chiar căsătorii - cu astfel de promisiuni au reușit cinci râmniceni să amăgească mai multe minore pentru a practica prostituţia în Grecia. Pentru a le putea trece graniţele, proxeneţii le-au făcut victimelor buletine false în care modificau codul numeric personal pentru a părea majore. Din gruparea de proxeneţi, patru au fost arestaţi iar unul este încă dat în urmărire.

Patru dintre membrii grupării, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, toţi din Râmnicu Sărat, sunt suspectaţi că, în perioada martie 2011 - ianuarie 2012, au transportat în Grecia, în Atena, cinci adolescente din judeţele Dolj şi Buzău, cu vârste între 15 şi 17 ani, pe care le-au predat unui alt râmnicean de 38 de ani.

Acesta caza adolescentele într-un apartament închiriat, de unde fetele erau duse zilnic într-un club pentru a practica prostituţia. Ca să le poată trece graniţele, proxeneţii le-au obţinut documente de identitate false, în baza cărora ele figurau ca majore.

În luna ianuarie 2012, în urma cooperării cu autorităţile din Grecia, s-a efectuat o descindere la clubul respectiv, operaţiune în urma căreia au fost găsite toate cele cinci adolescente. Fetele au fost transportate în România, fiind preluate şi consiliate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. De pe urma lor, timp de un an, cei cinci membri ai grupării au obţinut sume de până la o sută de mii de euro.

În ziua de 13 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat şi Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat șapte percheziţii pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, ocazie cu care au fost găsiţi patru dintre membrii grupării.

Procurorii Biroului Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii împotriva celor patru suspecţi, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la Legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi Legea privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Ulterior, Tribunalul Buzău a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi trafic de minore, proxeneţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 18 ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite