VIDEO Sărata Monteoru, staţiunea unde turiştii îmbină drumeţiile montane cu îmbăierile în apă sărată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, este asaltată în acest weekend de sute de turişti „fugăriţi” de arşiţa din oraşe. Aici găsesc piscine cu apă sărată, benefice organismului, unde pot petrece o după-amiază ca pe litoral, dar într-o staţiune înconjurată de dealuri împădurite.

Staţiunea Sărata Monteoru se află la mai puţin de 20 de kilometri de Buzău şi la numai o oră de mers cu maşina din Bucureşti. De aceea, mulţi dintre turişti sunt din capitală. Găsesc aici aer curat, un peisaj care binedispune şi numeroase baze de agrement unde turiştii beneficiază de terapie cu ape sărate.

Staţiunea deţine numeroase bazine alimentate din izvoare subterane. Costul unei zile petrecute într-un astfel de centru variază între 10 şi 20 de lei de persoană. „Apa este adusă dintr-un foraj de 150 de metri adâncime”, spune Ciprian Stanciu, administrator centru turistic.

Sărata Monteoru are o ofertă bogată şi la pensiuni, care se întrec între ele în meniuri tradiţionale sau excursii în grup la Vulcanii Noroioşi sau chiliile săpate în stâncă din Munţii Buzăului.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite