VIDEO Risipă de resurse la Ambulanța Buzău, din cauza unui tomograf stricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura ambulanţă cu medic pe tură, din Buzău, este nevoită să facă prea multe drumuri spre clinici din Bucureşti, cu pacienţi în stare critică, şi mai ales să piardă mult timp în deplasare, riscând să lipsească de la cazurile grave. Angajaţii Serviciului Judeţean de ambulanţă se plâng că resursele şi-aşa insuficiente ale instituţiei sunt irosite prin aceste curse repetate spre Capitală, din cauza tomografului vechi da

Cea mai performantă autoutilitară din dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă face zilnic şi câte două, trei drumuri până la Bucureşti, cu pacienţi preluaţi din Spitalul judeţean. Nu de puţine ori, echipajul este nevoit să aştepte cu orele după pacienţi, pentru a afla dacă este sau nu cazul să îi aducă înapoi, la Buzău. Întârzierile sunt cauzate de tomograful vechi din Spitalul judeţean care nu îşi face treaba până la capăt, fiind necesară repetarea investigaţiilor, la Bucureşti.

Drumurile repetate şi aşteptările îndelungi pe la clinicile din Bucureşti îl ţin blocat multe ore pe singurul medic de pe tură, care riscă astfel să întârzie la vreun accident grav.

Acum, tomograful spitalului este din nou stricat. Aceasta nu este însă singura problemă a Spitalului judeţean, ci și lipsa de personal medical. Reprezentanţii Ambulanţei Buzău au făcut mai multe plângeri către Ministerul Sănătăţii, însă au rămas fără răspuns. Ei cereau scutirea instituţiei de la drumurile şi mai ales aşteptările îndelungi ale ambulanţei cu medic prin clinicile din Capitală, aşa cum impune un protocol în vigoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite