VIDEO Prăpăd în sudul judeţului Buzău. O sută de mașini au fost îngropate în nămeți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căderile abundente de zăpadă şi vântul care a bătut cu putere au făcut ravagii pe şoselele din zona de câmpie a judeţului Buzău. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe DN2E85 la ieşirea din localitatea Mihăileşti, unde salvatorii s-au luptat toată noaptea să scoată dintre nămeţi peste 150 de persoane care au rămas blocate în 70 de autovehicule şi patruzeci de TIR-uri.

Oamenii s-au confruntat cu o situaţie dramatică după ce în jurul orei 12, au rămas blocaţi între nămeţi chiar la ieşirea din localitate. Imediat după lăsarea întunericului, maşinile împotmolite în zăpadă au format o coloană lungă de aproape cinci kilometri.

Pentru că oamenii riscau să moară îngheţaţi, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a hotărât să ceară ajutorul armatei, care a a pus la dispoziţie patru camioane militare cu tracţiune integrală în care s-au îmbarcat treizeci de soldaţi, douăzeci de angajaţi ai ISU şi patruzeci jandarmi. Oamenii au fost cazați pe timpul nopții în Primăria Mihăilești și apoi aduși la două hanuri din apropierea municipiului Buzău.

La primele ore ale dimineţii Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău raporta că 16 drumuri judeţene şi patru naţionale erau blocate de sulurile de zăpadă formate în urma viscolului puternic care a adus zăpada de pe câmp pe carosabil.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite