VIDEO Prăpăd în judeţ: încă un sat izolat de alunecările de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alunecări la Colţi
Alunecări la Colţi

Un sat din comuna Colţi, cu 70 de locuitori, a fost izolat azi-noapte de restul lumii după ce un versant întreg s-a prăbuşit din munte şi a distrus drumul de acces. Alunecarea de teren a rupt şi stâlpii de electricitate dar şi conducta de alimentare cu apă  şi acum ameninţă şi casele sătenilor.

Alunecarea de teren din Colţi a început miercuri noapte, când pământul a început să se surpe iar versantul a luat-o din loc. Zgomotul produs de mişcarea pământului i-a speriat pe oameni, care au ieşit în puterea nopţii să vadă ce se întâmplă. “Din pădure s-au auzit toată noaptea trosnituri şi vuiete. Era înfricoşător. De la 19, la 7 dimineaţa s-a deplasat cu un metru pe oră”, ne-a declarat Ciprian Chiriac, şeful serviciului local pentru situaţii de urgenţă.

Ruptura versantului a lasat în urmă un crater cu o adâncime de peste 15 metri.
“A venit ruptură mare şi îmi era teamă să nu plece şi casele”, ne-a declarat Marcela Dumitru, din Colţi. “Alunecarea e în adâncime şi de aia e periculoasă. A plecat cu pomii din livadă iar gardul s-a dus 25 de metri de aseară”, a completat un localnic.

Un val cu mii de tone de pămînt a măturat totul în cale: păşuni , livezi, stâlpi de electricitate dar, cel mai grav, a distrus drumul comunal. “Drumul a fost afectat pe o lungime de 80 de metri, cătunul Poiana, cu 70 de locuitori, fiind izolat din punct de vedere rutier”, a precizat Marius Pinţoiu, de la ISU Buzău.

Comuna Colţi a fost lovită duminică de alunecări. De atunci a rămas izolat satul Muscelu Cărămăneşti, unde locuiesc 115 persoane, iar drumul care leagă centrul comunei de satul Aluniş a fost şi el distrus pe o porţiune de 50 de metri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite