VIDEO Patru avioane au survolat cortegiul pilotului Victor Huci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi au avut loc funeraliile pilotul buzoian Victor Huci, care a decedat luni noapte în spitalul Floreasca, după trei săptămâni de la accidentul aviatic de lângă aerodromul Şirna, judeţul Prahova. Peste 300 de persoane s-au aflat în cortegiul care a însoţit sicriul de la capela Catedralei Sfântul Sava, până la Cimitirul Eroilor, unde îşi are mormântul.

L-au însoţit pe ultimul drum familia, prietenii, foşti colegi de la unităţile de aviaţie de la Boboc, Ianca şi Focşani precum şi reprezentanţi ai instituţiilor militare din Buzău. În primele zece minute de le plecarea convoiului către cimitir, o formaţiune de patru avioane IAK 52, de la Boboc, a brăzdat cerul Buzăului, în memoria unuia dintre cei mai experimentaţi piloţi.

image

Victor Huci s-a născut pe 1 ianuarie 1951 în comuna Ion Creangă din judeţul Neamţ şi locuia la Buzău. A activat ca pilot de aviaţie din anul 1975. De-a lungul carierei sale a zburat ca pilot de încercare şi de acrobaţie pe avioanele clasice IAR 823, AN 2 şi IAK 52, iar de câţiva ani obţinuse şi brevetul de instructor de zbor pe avioane ultrauşoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite