VIDEO O zi în Bărăganul înzăpezit. Veselia și drama fac parte din același peisaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sunt izolați în mijlocul iadului alb, localnicii din satele Bărăganului buzoian își continuă viața parcă neatinși de panica instalată printre orășeni. Bărbații merg la serviciu chiar dacă trebuie să o facă pe jos, printre troiene, femeile își văd de gospodării iar alții au timp chiar și pentru petreceri.

Comuna Smeeni este izolată de mai bine de o zi și abia dacă se mai poate circula între sate, din cauza viscolului puternic. Polul Nord parcă s-a mutat aici, însă nimic nu-i poate tine pe loc pe bărbații porniți către locurile de muncă.

Dacă te încumeți să treci dintr-un sat în altul vezi cum sub ochii tăi se derulează rapid peisaje  diferite. Din mijlocul urgiei, de pe drumul dintre localități, ajungi pe ulițe pline de viață. Ai șanse să dai chiar și peste nunți țigănești.

Viața are însă și aspectele ei dramatice. O femeie de 62 de ani, cu stimulator cardiac, a căzut în curte și s-a lovit la cap. A ajuns la spitalul din localitate adusă chiar de primarul din Smeeni.

Tot la Smeeni, un incendiu a mistuit ieri casa unei bătrâne. Patru ore s-au chinut pompierii  să stingă flăcările, din cauză că gerul le îngheța apa din furtunuri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite