VIDEO Misiune de salvare a trei copii din localități izolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiune extrem de dificilă în această seară pentru salvarea a trei copii care aveau nevoie urgentă de medici, în sudul județului Buzău. Într-o zonă cu munți de zapadă până la acoperișurile caselor, o ambulanță a ajuns la ei dupa nouă ore, însoțită de un jeep de la ISU și de două utilaje de deszăpezire. Micutii au ajuns la spitalul din Buzău dupa 12 ore.

Părinții bebelușilor de 8 și 10 luni care sunt verișori au cerut ajutorul ambulanței încă de joi după-amiază, după ce micuții au făcut febră puternică și se simțeau rău. O ambulanță a plecat imediat către ei, în localitatea Scutelnici, în mijlocul Bărăganului, dar nămeții au obligat-o să se întoarcă din drum după numai câțiva kilometri.

Dimineță, la ora 7, un echipaj de ambulanță a plecat din Buzău însoțit de un jeep de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și două utilaje de deszăpezire. De la drumul european 85, la limita cu Ialomița, până în sat mai sunt mai bine de 30 de kilometri. De aici a început greul: câmpul nu se mai vedea de înălțimea troienelor, iar utilajele înaintau cu greu tăind munții de nea.

Satele prin care trecea convoiul abia se mai vedeau de sub zăpadă. După ce în sfârșit a stat viscolul, oamenii, mulți dintre ei bătrâni, au început să iasă din case măcar ca să ducă apă animalelor din ogradă.

După aproape 9 ore, convoiul a ajuns la micuți. Disperați de atâta așteptare, părinții au fost la un pas să nu-i mai lase să fie luați de ambulanță. Copiii au fost preluați însă, împreună cu mamele lor.

Vestea că o ambulanță a reușit să intre în sudul județului s-a răspândit repede. Un bunic disperat al cărui nepoțel de numai un an si trei luni s-a opărit la o mânuță aproape că a sărit în fața mașinii ca să le îngrijească și lor micuțul. Ambulanța l-a preluat și pe cel de-al treilea copil. La 12 ore de la plecare, micuții ajungeau la spitalul din Buzău. Au fost preluați imediat de medicii de la Urgență si acum sunt în afara oricărui pericol.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite