VIDEO Îşi vinde organele ca să aibă cu ce-şi creşte copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din localitatea buzoiană Limpeziş a ajuns atât de disperat din cauza sărăciei, încât vrea să îşi vândă un rinichi şi un plămân. Lucian Mănăilă, 39 de ani, vrea să-şi vândă organe vitale, fără să conştientizeze riscurile la care se expune, atât din punct de vedere medical cât şi legal.

Acesta a postat pe internet un anunţ prin care îşi arată dorinţa de a-şi vinde organele pe care le cataloghează „perfect sănătoase", în schimbul a zeci de mii de euro. Reporterii ADS s-au dat drept potenţiali clienţi, interesaţi de un transplant de rinichi pentru un unchi şi astfel s-au întâlnit cu donatorul, negocierile fiind filmate cu camera ascunsă.

image

Lucian Mănăilă are 39 de ani şi o familie cu patru copii. Nu are un loc de muncă stabil spune că se chinue să supravieţuiască muncind cu ziua în construcţii sau agricultură. Împreună cu soţia şi cei patru copii, doi băieţi şi două fete, locuiesc într-o căsuţă cu două camere.

Sătul să-şi vadă copii trăind în ultimul hal de sărăcie, a luat decizia extremă, de a-şi vinde bucăţi din corp. Se grăbeşte, temându-se că-l prinde o nouă iarnă fără să aibă bani să cumpere lemne ca să-şi culce copiii în căldură. Personal, nu vrea să se aleagă decât cu refacerea danturii de pe urma vânzării de organe.

Pentru el, doar dantura

"Eu am patru copii, am o situaţia materială slăbuţă. Am o căsuţă cu două camere şi vreau să mai fac cel puţin o cameră, că băieţii dorm la un loc cu fetele, deci mă forţează împrejurările. Mă mai alină gândul că astfel măcar pot să fac un bine cuiva, să ofer sănătate celui care va primi aceste organe. Copiii mei ar trăi mai bine, iar pentru mine nu doresc să chetui decât să-mi refac dantura, o am praf de la un accident", a început Lucian Mănăilă să-şi expună motivele, inainte de a se trece la negocierea de preţ.

Mai multe detalii găsiţi în Săptămânalul ADS, disponibil la toate chişcurile de ziare din oraş la preţul de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite