VIDEO Inedit! Primăria Buzău a deshis un adăpost pentru câini, prevăzut cu loc de joacă pentru patrupede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii comunitari care vor ajunge în noul padoc inaugurat miercuri, în Simileasca, vor avea parte nu numai de hrană şi apă, ci şi de zbenguieli într-un parc de joacă, construit în vecinătatea cuştilor. Ideea a fost împrumutată din documentarele de pe Animal Planet, spun organizatorii, câinii urmând să fie răsfăţaţi, prin balansoarele, jaloanele şi groapa de nisip din parc, de către iubitori de animale.

Nea Floricel, îngrijitorul noului padoc, a fost primul partener de joacă al patrupezilor aduşi aici. A ales să îl plimbe prin parcul de joacă pe Fulg, un câine alb, adus recent din celălalt adăpost al primăriei, de pe strada Horticolei. “Ei sunt învăţaţi în libertate şi nu ştiu cum e să fie ţinuţi în lesă. De aia nu sunt foarte prietenoşi. Cred că cu timpul se învaţă şi e bine că pot fi luaţi acasă fără probleme”, spune Floricel, îngrijitorul padocului.



Ideea i-a aparţinut medicului veterinar Dănuţ Păle, administratorul celor două adăposturi din oraş. “Am realizat acest loc de joacă, urmărind pe Animal Planet şi vrând să demonstrăm că şi noi avem inteligenţa necesară, lucrând puţin şi la psihicul canin. Chiar dacă mulţi o să râdă sau o să aibă altă reacţie, eu cred că monotonia trebuie alungată. Sigur o să vină iubitori de animale şi o să le oferim posibilitatea ca din cuştile de la acest adăpost să scoată anumite exemplare şi să le ofere câteva clipe de relaxare”, a declarat medicul Dănuţ Păle. 

În noul padoc încap peste 300 de câini. “Era necesar să se realizeze deoarece am atins o cifră de peste 2000 de câini pe străzi şi sunt oameni care sesizează disconfortul creat. În afară de acesta mai rămâne adăpostul de pe Horticolei, cu 120 de locuri, unde sunt aduşi câinii după prindere, pentru a fi triaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi”, a spus medicul Păle.

Loc de joacă pentru câini
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite