VIDEO Dezamăgire totală la protestul sindicaliștilor buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest anemic, la Prefectura Buzău
Protest anemic, la Prefectura Buzău

Protestul sindicaliștilor buzoieni din această după-amiază a produs o dezamăgire totală printre participanți. Liderii filialei Cartel Alfa au cerut autorizarea unui miting în fața Prefecturii pentru cel puțin 400 de oameni, însă nu s-au prezentat decât o sută. Printre sindicaliștii prezenți s-a vehiculat chiar ideea că a fost vorba despre un boicot din partea unora dintre sindicatele care inițial își anunțaseră participarea.

Sindicaliștilor buzoieni le-au trebuit zeci de minute să se adune la protestul programat pentru această după-amiază. Când au văzut că sunt doar o mână de oameni, liderii și-au adaptat cuvântările și au ținut să deplângă situația mișcării sindicale. La miting și-au anunțat prezența membri ai mai multor organizații sindicale însă au fost prezenți numai sindicaliști din Cartel Alfa și BNS.

Sindicaliștii prezenți la miting cred că reacția anemică a colegilor lor este un efect al modificării în 2011 a legii dialogului social, prin care i s-a acordat mai multă putere angajatorului. Mitingul sindicaliștilor buzoieni, care fusese autorizat să dureze trei ore, s-a încheiat cu o oră mai devreme. În urma lor au rămas multe întrebări fără răspuns dar și nemulțumirea multor trecători, deranjați de fluturașii împrăștiați pe carosabil.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite