VIDEO Cum scapi de mahmureală? Cu zeamă de varză, murături şi iar băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorile aduc cu ele nu lângă mese copioase pline de bucate tradiţionale ci şi multe neplăceri cauzate de consumul exagerat de băuturi alcoolice. Cea mai bună soluţie pentru cei care beau un pahar în plus şi se plâng de greţuri şi dureri de cap este zeama de varză, leac despre care băutorii cu experienţă spun că nu dă greş.

Producătorii de vin trecuţi de prima tinereţe, oameni care cunosc toate secretele licorii bahice, spun că cei care nu sunt cumpătaţi la băutură trebuie neapărat să aibă la îndemână, măcar zilele acestea, un butoi cu murături sau zeamă de varză.

 “Când mergi în beci să scoţi vinul, este lege că trebuie să ai un vas şi pentru zeama de varză. Le scoţi îmopreună. Acum se bea mult şi amestecat şi aproape sigur de apucă greaţa. Zeama de varză face miracole”, spune Traian Tănăsescu, producător de vin din Pietroasele.

Murăturile sunt recomandate chiar şi înainte de mesele bogate de Crăciun. „Un pepene sau o pătlăgică murată mai atenuează efectele ţuicii sau ale tăriei, oricare ar fi ea”, spune Traian

În patria vinului, aşa cum este denumită simbolic comuna Pietroasele din judeţul Buzău, toţi localnicii cunosc leacurile pentru starea avansată de... mahmureală.  “Cea mai bună e zeama de varză însă ştiţi cum e vorba: cui pe cui se scoate. Cel mai bun leac este să o iei de la capăt, cu băutura, că şi-aşa sărbătorile ţin mai multe zile”, spune Ion Acsinte, localnic din Pietroasele.

Sătenii din Pietroasele recomandă însă ajutorul unui medic în cazul în care aceste leacuri tradiţionale nu funcţionează la cei care au depăşit mult prea mult măsura la băutură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite