VIDEO Crima de la Smeeni: copiii ucigaşului se află într-un centru de plasament şi spun că le este dor de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi-a ucis într-un mod barbar soţia, a înjunghiat-o şi apoi i-a tăiat capul. Psihologii centrului de urgenţă din cadrul Protecţiei Copilului, unde au fost aduşi copiii criminalului şi ai victimei sale, depun eforturi mari pentru a-i scoate din starea de şoc.

Cei cinci copii ai familiei Pandele, cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani, au fost preluaţi de Protecţia Copilului într-un centru de urgenţă. Psihologii care se ocupă de ei spun că au început să întrebe deja de tatăl lor, spunând că le este dor de el. “La prima vedere, par în regulă. Însă, sunt  în stare de şoc, la momentul zero al vieţii lor, pentru că de aici o să urmeze un alt curs. Copiii sunt cu noi şi le vom asigura sprijin din toate punctele de vedere, mai ales pentru reabilitarea emoţională, atât cât vom putea reuşi într-un mediu instituţional. Faptul că sunt cu toţii împreună este un avantaj”, declară Claudia Ichim, psiholog.

Bărbatul a fost reţinut şi urmează să fie supus unei expertize psihiatrice, mai ales că el mai fusese internat la spitalul de neuropsihiatrie Săpoca. Dacă se constată că are discernământ, el şi-ar putea petrece după gratii următorii 25 de ani.

Sadismul de care a dat dovadă Viorel Pandele i-a şocat pe vecini. Sâmbătă după-amiază, bărbatul în vârstă de 43 de ani, a produs una dintre cele mai înfiorătoare crime din ultimii ani. Într-un moment de furie provocată de gelozie, el şi-a înjunghiat soţia în piept, apoi a târât-o la butucul unde tăia lemne şi i-a retezat capul cu toporul. Toţi cei cinci copii au fost martori ai crimei, iar fata de 11 ani, cel mai mare dintre copii, a văzut chiar şi scena decapitării.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite