VIDEO Codul Portocaliu a trecut. La Buzău au rămas în urmă zeci de gospodării inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 24 de gospodării din municipiul Buzău au fost inundate, cele mai multe fiind pe străzile Depozitului, Stăvilarului, Iazului şi Bazalt, unde canalizarea este subdimensionată. În municipiu, pompierii au intervenit cu motopompe şi la câteva instituţii. În urma ploii abundente, s-a acumulat apă în beciul Centrului de Plasament numărul 1, în subsolul noii Maternităţi şi la un complex hotelier din apropierea Parcului Tine

Un autocar cu pasageri care veneau din Grecia a fost blocat timp de o oră într-o baltă de un metru adâncime, acumulată sub podul de la Mărăcineni, pe şoseaua de centură. Călătorii au fost evacuaţi la miezul nopţii de un echipaj ISU, ulterior firma transportatoare asigurând două microbuze pentru preluarea pasagerilor.

La Râmnicu Sărat, au fost inundate 25 de gospodării. La Pârscov, o viitură formată pe pârâul Sărăţel a avariat un podeţ tubular, accesul spre satele Curcăneşti şi Tocileni fiind posibil numai pietonal. La Vipereşti, aluviunile scurse de pe versanţi au acoperit joi noapte o porţiune din din DN10, îngreunând circulaţia auto pe durata a două ore. Opt gospodarii au fost inundate în satul Vipereşti, zona „Gară”. 

Drumul Judeţean 203 K între Stăncesti, comunaVadu Paşii şi satul Drâmboca, comuna Săgeata, a fost blocat parţial pe un sens de mers cu o stavilă de pământ, pentru redirecţionarea apei care se scurgea de pe câmp. La Drâmboca, şase gospodării au fost acoperite de apă. Inundaţii au mai fost semnalate la gospodării din Mărăcineni, Ţinteşti, Vadu Paşii, Puieşti şi Valea Râmnicului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, distrugeri de case sau autoturisme.

Pentru îndepărtarea şi eliminarea efectelor inundaţiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a intervenit cu şase ofiţeri şi 33 de subofiţeri, zece autospeciale şi autoutilitare precum şi 12 motopompe. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a avut pe teren 20 de agenţi de poliţie, cu nouă autovehicule.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite