VIDEO Campanie a polițiștilor buzoieni împotriva votului ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri din Cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii al IPJ Buzău s-au întâlnit zilnic cu reprezentanţii unor firme de transport din municipiul Buzău şi conducătorii auto, angajaţi ai firmelor respective. Poliţiştii le-au reamintit acestora principalele obligaţii ce le revin conform prevederilor legale în vigoare.

Mai precis, orice activitate de transport public ocazional trebuie să se execute numai în baza unui contract sau a unei comenzi scrise, din care să rezulte clar cine este beneficiarul, scopul deplasării, itinerariul  urmat, să existe concordanţă între persoanele menţionate în documentul de transport şi cele transportate şi să se respecte itinerariul de deplasare stabilit.Mesajul campaniei „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!” a fost transmis cetăţenilor cu drept de vot care s-au aflat la cumpărături ,,Aurora Shoping Mall” şi ,,Galleria Mall” şi celor care s-au prezentat la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor – mun. Buzău pentru a li se elibera cartea de identitate.

În cadrul acestor activităţi, poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Buzău, împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reamintit cetăţenilor că votul multiplu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi că au posibilitatea de a semnala prin S.N.U.A.U. „112” orice ilegalitate constată pe parcursul campaniei pentru referendum, în preziua şi în ziua desfăşurării referendumului naţional.Poliţiştii au distribuit, cu ocazia tuturor întâlnirilor, afişe şi pliante realizate pentru susţinerea campaniei „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”. Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite