VIDEO Buzău: Slujbă religioasă cu huiduieli și poliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul religios din localitatea buzoiană Maxenu, care durează de peste o lună de zile, a culminat vineri după-amiază cu o revoltă în biserică. Nemulțumiți că le-a fost schimbat parohul, contrar voinței lor, peste o sută de săteni au boicotat slujba pe care trimișii Arhiepiscopiei au ținut-o ieri.

Mai multe echipaje de poliție au fost chemate la biserica nouă din Maxenu, întrucât trimișii Arhiepiscopiei au fost primiți cu huiduieli.

Potrivit sătenilor, câțiva reprezentanți ai Arhiepiscopiei au sosit la ora 17.00 la biserica din Maxenu susținând că au venit pentru ”paraclisul Maicii Domnului”. Au chemat la slujbă atât pe parohul actual, Constantin Cataramă, cât și pe fostul paroh, preotul Florin Moldoveanu, cel pe care enoriașii îl vor din nou în fruntea bisericii locale.

Preoții de la Arhiepiscopie au fost huiduiți atât pe durata slujbei, cât și la ieșirea din biserică, fiind nevoie de un culoar de polițiști.

Enoriașii din Maxenu vor organiza luni un marș de protest, între Prefectură și Catedrala Arhiepiscopală, pentru a cere readucerea preotului Moldoveanu la conducerea parohiei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite