VIDEO Animale adăpate cu maşina pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărăganul se încinge zilele acestea mai mult decât orice altă zonă a ţării, din cauza lipsei de vegetaţie care să asigure oxigenarea aerului. Au de suferit atât oamenii care îşi muncesc pământurile, înfruntând soarele arzător, cât şi animalele de pe izlazuri, care au nevoie de multă apă pentru a supravieţui. 

Pentru a evita o nenorocire, primăria comunei Smeeni, din judeţul Buzău, a decis să adape vitele şi oile cu maşina formaţiunii civile de pompieri. Cisterna duce zilnic câte zece tone de apă la fântâna din câmp, de unde se adapă toate cele 300 de vite şi turmele de oi ale localnicilor.

Fără ajutorul pompierilor din comună, ciobanul şi văcarul satului ar fi neputincioşi în faţa temperaturilor extreme, care în câmp deschis depăşesc 40 de grade Celsius la nivelul solului. În ora cât poposeşte în mijlocul câmpului, cisterna de pompieri le oferă celor doi şi un petec de umbră, unde îşi pot trage sufletul.

Maşina de pompieri a primăriei are zilele acestea nu numai misiunea de a adăpa animalele sătenilor sau de a stinge vreun incendiu ci şi de a stropi drumurile din comună, pentru a mai estompa dogoarea din asphalt.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite