VIDEO Bombă descoperită într-o fântână din Smeeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Secţiei 13 de Poliţie Rurală Smeeni au fost anunţaţi, duminică, de trei săteni din Smeeni, care curăţau o fântână la marginea satului, că au găsit un proiectil neexplodat şi un încărcător de pistol pe fundul puțului.

Bărbatul care se afla în fântână în momentul găsiri muniţiei, săpa cu ajutorul unei cazmale şi chiar a lovit de câteva ori cu putere obiectul găsit, neştiind cu ce avea să se confrunte. Când şi-a dat seama că este o bombă, a sistat imediat activitatea de curăţare a fântânei şi a anunţat poliţia.

La faţa locului au sosit patrule mixte de poliţişti şi jandarmi care au asigurat locul şi au anunţat prin Serviciul 112 ISU Buzău. Aceştia au deplasat în zonă un echipaj de pirotehnişti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Arme şi muniţii din cadrul IPJ Buzău, precum şi un criminalist.
Au constatat că proiectilul găsit nu este din perioada celor două războaie mondiale, iar încărcătorul de pistol este gol. Au aflat apoi că este vorba de elemente de muniţie clasică, în stare de funcţionare. Imediat au început cercetări în vederea stabilirii dacă în fântână mai sunt şi alte obiecte de muniţie asemănătoare. Din fericire nu s-a mai găsit nimic, însă cercetările vor continua în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care muniţia a ajuns în fântână. 

Atât proiectilul cât şi încărcătorul au fost ridicate de poliţişti, primul fiind dus într-un depozit al ISU Buzău pentru a fi distrus.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite