UPDATE: MApN confirmă: comandantul Şcolii de la Boboc a murit în accidentul aviatic de la Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc este confirmată de Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

CITIŢI ŞI:
Există şi un supravieţuitor din rândul celor care au plecat de la Buzău
Căpitanul Lavinia Guiţă, printre victimele accidentului aviatic de la Tuzla

"Comandorul Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene “Aurel Vlaicu” din Boboc, se afla la bordul avionului AN-2 prăbuşit luni, 5 iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. Comandorul Jianu,  pilot clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, este cel de-al unsprezecelea militar care şi-a pierdut viaţa în catastrofa aeriană. Era căsătorit şi avea doi copii", se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Şcoala de Aviaţie de la Boboc a pierdut patru profesionişti în frunte cu comandantul lor

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI

Potrivit aceluiaşi comunicat, în catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene.

Comandorul Nicolae Jianu era născut la 6 octombrie 1961 în localitatea Cilieni, din judeţul Olt. Era pilot clasa I şi instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice şi comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din 20 decembrie 2007.

În perioada 2002-2005 a fost şef birou navigaţie aeriană şi şeful secţiei securitate zbor la Statul Major al Forţelor Aeriene.

image

„Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, 5 iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. (...) La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit. În urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18.15", se arată în comunicatul MApN.

Avioanele AN-2 au participat la toate mitingurile aeriene organizate de Şcoala de Aplicaţie Aurel Vlaicu de la Boboc, atât în misiuni pentru transport paraşutişti cât şi în evoluţii acrobatice. 

Subfinanţarea armatei e de vină moral pentru tragedia aviatică de la Tuzla

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite