VIDEO Aventură cu barca, pe râul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăteşti 300 de lei şi trăieşti un weekend la maximă intensitate. Este moto-ul unui club de aventură din Târgu Mureş care organizează curse de rafting, destinate amatorilor de senzaţii tari. În acest weekend, zece temerari din toată ţara s-au aventurat cu barca pe râul Buzău, recent "descoperit" de organizatorii de curse pe râuri cu ape repezi.

Turiştii care aleg acest sport încep aventura cu un instructaj  pentru folosirea adecvată a echipamentului şi despre tehnicile de rafting. Două bărci pneumatice sunt pregătite pentru cursa de 15 de kilometri, dintre Nehoiu şi Pătârlagele. Porţiunea de apă este considerată ca având un grad mediu de periculozitate.

În echipele de vâslaşi sunt barbaţi şi femei de toate vârstele, intelectuali, care vor astfel să scape de rutină. Şandor este un român stabilit de mulţi ani în Germania. Vine des la cursele de rafting din ţară. Este coleg de barcă cu  Daniela, psiholog la o şcoală din Târgu Mureş.

Traseul le oferă senzaţii tari turiştilor. Râul Buzău are zone cu repezişuri, cascade care dau intensitate cursei de rafting.

image

Cursele de rafting pe râul Buzău sunt organizate cel puţin o data pe lună de clubul X-Tours Adventure din Târgu Mureş. Tariful de participare este de 79 de Euro de persoană pentru cei care participă în ambele zile ale sfârşitului de săptămână şi 65 de Euro de persoană pentru participarea într-o singură zi.
Sumele includ serviciul ghizilor şi echipamentul profesional de rafting: bărci, vâsle, căşti, veste de salvare, dar şi un gulaş la ceaun servit la marginea râului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite