VIDEO Au fost operate primele arestări în rândul traficanţilor de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Crimă Organizată din Buzău şi procurorii DIICOT au anihilat o reţea de traficanţi de etnobotanice, la percheziţii fiind descoperite 840 de plicuri cu substanţe psihoactive, 20.000 de euro şi 20.000 de lei, obţinuţi din această activitate. Şase dintre membrii grupării au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, aceştia fiind primii traficanţi de etnobotanice încarceraţi în România.

Ancheta asupra activităţii infracţionale a grupului organizat care comercializa clandestin etnobotanice, pe raza judeţului Buzău, a fost efectuată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău şi cu sprijinul S.R.I., al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Serviciului de Intervenţie Rapidă.

Anchetatorii au stabilit că doi dintre membrii grupării, cunoscuţi printre consumatori de etnobotanice cu numele Edi şi Bodi, în vârstă de 27 şi 26 de ani, ambii din Buzău, se aprovizionau din municipiul Bucureşti cu substanţele psihoactive pe care le aduceau în Buzău, unde le distribuiau altor patru suspecţi. Aceştia, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, aveau sarcina de a distribui produsele consumatorilor, cea mai mare parte a profitului fiind  înmânată liderilor grupului. „Cel puţin 25 de consumatori se aprovizionau de la aceşti dealeri, care îşi comandau plicurile prin intermediul apelurilor telefonice”, a spus unul dintre anchetatori.

Ieșean în comă de la metadonă. A ajuns la spital de 7 ori în doar 48 de ore

Substanţele erau achiziţionate cu 10 lei şi distribuite în Buzău cu 30 de lei, transportul fiind „asigurat” de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Buzău, cu autoturismul personal. „La începutul lunii martie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au efectuat şapte percheziţii la domiciliile suspecţilor, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor 840 de plicuri cu substanţe etnobotanice, 20.000 de euro şi 20.000 de lei”, a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Ca urmare a probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii faţă de cei şapte suspecţi, iar a doua zi Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a şase din membrii grupării, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare şi art. 8 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite