VIDEO Afacere ilegală cu ţigări, depistată de poliţiştii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni împreună cu procurori DIICOT au destructurat un grup infracţional format din zece persoane din Buzău şi Prahova care, în perioada februarie - mai 2012, au produs şi comercializat ţigarete în mod ilegal. La percheziţii, anchetatorii au descoperit atât ţigări şi tutun brut, în valoare de peste 150.000 de lei, cât şi dispozitive pentru fabricarea ţigaretelor.

Anchetatorii au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, unde au găsit 35.200 de ţigarete de diferite mărci, în pachete ce nu aveau banderole de marcaj şi care conţineau fiecare 200 de ţigarete. Oamenii legii au găsit şi trei dispozitive, cu ajutorul cărora contrabandiştii fabricau şi ambalau ţigaretele.

La percheziţii, au fost confiscate 43 de kilograme de tutun tocat şi netocat, pachete pentru ambalarea ţigaretelor, precum şi 15 pachete ce conţineau fiecare 200 de tuburi de ţigarete inscripţionate cu diferite mărci.

Procurorul a dispus reţinerea a patru dintre suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, unul din Buzău, iar ceilalţi din judeţul Prahova. Cu privire la un alt bărbat din judeţul Prahova, în vârstă de 43 de ani, a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalţi cinci suspecţi, cu vârste între 33 şi 46 de ani, toţi din Buzău sunt cercetaţi în stare de libertate.

Procurorul a dispus reţinerea a patru dintre suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, unul din Buzău, iar ceilalţi din judeţul Prahova. Cu privire la un alt bărbat din judeţul Prahova, în vârstă de 43 de ani, a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei cinci sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător,  asociere la un grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ceilalţi cinci suspecţi, cu vârste între 33 şi 46 de ani, toţi din Buzău sunt cercetaţi în stare de libertate, în cauză urmând a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin aceste activităţi ilicite.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate până în prezent în acest caz, a mai fost confiscată cantitatea de 63.600 de ţigarete, au mai fost arestaţi doi suspecţi şi a fost indisponibilizat un autoturism. Totodată, a rezultat că suspecţii au comercializat cantitatea de aproximativ 240.000 de ţigarete.
Valoarea capturii a fost estimată, conform metodologiei de calcul, la suma de 15.840 de lei şi urmează a se solicita organelor vamale competente calcularea exactă a prejudiciului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite