VIDEO A fost prins un grup de infractori care clonau carduri din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Poliţiştii buzoieni au depistat şi anihilat o reţea de falsificatori de carduri cu ramificaţii în mai multe judeţe din ţară. Până în prezent au fost identificate 86 de victime, cetăţeni americani însă valoarea prejudiciului nu a putut fi încă estimată. Oamenii legii au colaborat în anchetă cu autorităţile din Franţa şi au fost sprijiniţi de direcţia teritorială a SRI.

Reţeaua era formată din opt bărbaţi dintre care doi erau liderii grupării: unul de 26 de ani din comuna buzoiană Pietroasele şi un bărbat de 38 de ani din Mureş. O parte din membrii grupului aveau sarcini precise să obţină date ale unor titulari de card din SUA, alţii le scriau pe banda magnetică a unor blancuri iar pe verso le inscripţionau pentru a da o tentă de autenticitate cu numele unor renumite bănci de peste ocean.

De asemenea, spun anchetatorii, liderul grupării deţinea un act de identitate fals “emis” de autorităţile spaniole pe numele unei persoane inexistente. Cardurile falsificate erau trimise la Paris unde erau folosite pentru cumpărături cât mai scumpe dar puţin voluminoase. Bunurile erau ulterior trimise în România unde erau comercializate la preţuri derizorii.

La cele 11 percheziţii au fost găsite maşini de imprimat carduri, 680 de carduri unele inscripţionate alte nefolosite, maşini de scris pe banda magnetică, două pistoale cu aer comprimat. Poliţiştii au indisponibilizat un autoturism de lux şi au pus sechestru pe un apartament cumpărat recent în Buzău cu bani proveniţi din furtul de pe cardurile americanilor.

Pentru a putea stabili atât valoarea prejudiciului cât şi numărul exact al victimelor în prezent sunt efectuate 30 de percheziţii informatice şi se colaborează cu autorităţile statelor ai căror cetăţeni au fost păgubiţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite