Urgia de gheaţa a lăsat în beznă judeţul Buzău. 132 de localităţi sunt fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de frig şi ploaie combinat cu căderile de chiciură, care s-a abătut în ultimele 24 de ore asupra judeţului Buzău, a făcut ca 132 de localităţi să rămână în beznă după ce cablurile de alimentare cu energie electrică s-au rupt din cauza greutăţii stratului de gheaţă.

În această dimineaţă specialiştii de la societatea Electrica au raportat avarierea a şapte linii magistrale de 20 de kilovolţi care au rămas complet nealimentate şi a altor 10 linii, care sunt nealimentate doar parţial după ce au căzut o parte din fire şi unele din transformatoare.

Tot în urma urgiei de gheaţă au ieşit din uz 239 de posturi de transformare, după ce au suferit diverse avarii,.„Chiciura căzută în noaptea trecută a îngreunat conductorii, fenomen care a condus la ruperea izolatorilor. Echipele Electrica fac eforturi susţiunte pentru remedierea avariilor, iar la această oră sunt 20 de echipe plecate în teren pentru a remedia aceste defecţiuni", a declarat Daniel Vili, purtător de cuvânt al societăţii Electrica.

Potrivit Insituţiei Prefectului, judeţul Buzău se confruntă cu cele mai mai multe avarii raportate până acum la nivel de regiune. „Cred că deţinem locul întâi pe ţară la deranjamentele cauzate de ruperea cablurilor electrice. Din păcate drumurile din extravilan ne dau cele mai multe bătăi de cap . Accesibilitatea utilajelor mari de intervenţie ale Electrica este limitată şi din această cauză ne confruntăm cu probleme. Cu toate aceastea sperăm ca în cursul zilei de astăzi să remediem toate avariile” a declarat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.

Cele mai grave avarii au fost semnalate atât în zona de câmpie a judeţului, în jurul oraşului Pogoanele cu localitatile aferente, cât şi în regiunile colinare de la Bozioru, Vadu Soreşti , Ciorăşti şi Floreşti.

Meteorologii anunţă în continuare temperaturi foarte scăzute şi precipitaţii mixte care pot favoriza apariţia poleiului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite