Unul dintre microbuzele şcolare destinate Buzăului a ajuns avariat la destinaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul şcolar a fost tras pe dreapta
Microbuzul şcolar a fost tras pe dreapta

Microbuzul şcolar distribuit comunei Lopătari a ajuns azi-noapte la destinaţie, însă uşor avariat. Acesta se afla în spatele convoiului care se deplasa către Buzău iar la ieşire din Bucureşti a fost lovit uşor de un autotren, care nu a păstrat distanţa regulamentară.

Cursa către Buzău a convoiului s-a prelungit până spre seară, pentru că s-a aşteptat încheierea formalităţilor dintre şoferii implicaţi în incident. „Din fericire, evenimentul nu a fost grav. Am văzut că o lampă din spate este spartă iar pe caroserie este o dungă înfundată. S-a făcut proces verbal la faţa locului iar cu asigurarea de la şoferul TIR-ului o să reparăm microbuzul”, ne-a declarat Vasile Lefter, primarul din Lopătari.

Noul microbuz şcolar va efectua zilnic curse pe trei trasee, acolo unde de anul trecut era folosit un vehicul închiriat de la o primărie care deţinea două microbuze.

Cele patru microbuze pentru elevii buzoieni care învaţă în mediul rural au ajuns aseară în comunele Lopătari, Smeeni, Zărneşti şi Chiojdu. Alte şase urmează să ajungă la Buzău în viitorul apropiat.

Primele 62 de microbuze şcolare din cele 185, cumpărate anul acesta de Ministerul Educaţiei pentru transportul elevilor din zonele rurale izolate, au fost distribuite astăzi în 15 judeţe. Celelalte 123 de microbuze destinate exclusiv transportului elevilor vor fi distribuite până pe data de 9 iunie. Valoarea contractului de achiziţie a celor 185 de microbuze este de 22 de milioane de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite