Un tren care circula cu 20 de kilometri pe oră a izbit un camion cu balast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi o femeie, joi după-amiază, în urma impactului dintre locomotiva trenului peronal Buzău – Nehoiaşu şi un camion care transporta balast. Din accident a rezultat rănirea celor doi ocupanţi ai cabinei autocamionului, care au fost transportaţi la spitalul Judeţean Buzău.

Accidentul s-a produs în jurul orei 15.00, pe raza satului Bădila, la intersecţia dintre drumul către balastiera Pârscov şi calea ferată Buzău – Nehoiaşu. Mai mulţi martori susţin că autocamionul se oprise pe calea ferată preţ de câteva secunde după care şoferul ar fi încercat să dea cu spatele. „Eram cu vaca aici la poduleţ. Trenul venea de la gară iar maşina de la balastieră. Mecanicul a tot dat semnale, a dat, a dat, dar ăsta cu camionul nu a observat. Şi nu a încetinit nici trenul. A intrat cu cabina în pasaj şi apoi a vrut să dea înapoi. Când a intrat locomotiva în ei, au zburat cioburi, acte şi cu ei cu tot, prin parbriz. Şoferul s-a ridicat şi s-a dus la cucoană să vadă cum se simte. Cred că discutau în maşină şi nu a văzut trenul”, ne-a spus Petre Bucur, sătean.

„Aici, la intersecţia asta era să se mai întâmple nenorociri de mai multe ori pentru că nu e barieră, nu sunt semnale cu lumină roşie şi pe partea dreaptă sunt nişte bălării de care nu poţi să vezi când vine trenul”, ne-a spus Dumitru Stan, sătean.
Şoferul basculantei, de 34 de ani, şi pasagera, de 47 de ani, contabilă la Balastieră, au fost catapultaţi din cabină, în urma impactului. Au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău. „Cei doi au fost aduşi la Unitatea de Primire Urgenţe însă femeia era rănită mai grav. Avea un traumatism cranian însă din ce scrie în fişă era conştientă”, ne-a declarat Maria Stanciu, asistenta şefă de la Ambulanţa Buzău. Iniţial, cei doi au fost aduşi la Urgenţe însă ulterior au fost transferaţi în alte secţii, după ce starea lor s-a ameliorat. Bărbatul a ajuns la ortopedie, cu fractură la una din mâini iar pacienta, la chirurgie, cu răni la cap şi torace.

Trenul personal Buzău – Nehoiaşu, care efectua ultima cursă a zilei, a staţionat aproape 15 minute, atât cât a durat degajarea şinelor de resturi, după care a fost repus în circulaţie. „Trenul avea cam 20 de kilometri la oră în momentul impactului şi mecanicului nu i se poate reproşa nimic. A zis că are numărul rupt şi nu mi-a mai zis şi de alte avarii”, a spus Sandu Palcău, şef district CFR Pârscov.
Garnitura nu a fost afectată, doar locomotiva a avut câteva mici avarii la partea din faţă. Niciunul dintre pasagerii din tren nu a fost rănit.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite