“Un ţăran din CAP, ce-a băgat pe UTA în B”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 10 iunie 1979, Gloria Buzău cu atacantul Mitică Ghizdeanu în teren reuşea o performanţă demnă de invidiat în deplasarea de la Arad. Chiar dacă ar fi trebuit să primească o căruţă de goluri, după cum mărturiseşte eroul acelui meci, reduta Gloriei a rezistat până la final şi a reuşit să facă senzaţie în toată ţara graţie unui gol antologic marcat de atacantul buzoian.

Mitică Ghizdeanu este omul care a dus Gloria Buzău la extaz, după ce a reuşit să întoarcă un scor pe care nici măcar antrenorul echipei proprii nu-l credea posibil.
Mai mult, întâmplarea face ca prestaţia pe care bătrânului atacant a avut-o cu o etapă înainte de marele duel de la Arad să ajute involuntar echipa lui Dobrin să ajungă pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, campioană în acel sezon.


„.Am făcut egal acasă şicu punctul ăla luat de la noi în urma ratării mele, Piteştiul a luat atunci campionatul"
, îşi aminteşte Mitică Ghizdeanu.

Profetul de la Poşta Câlnău


După aceast semieşec, nici cel mai optimist suporter al Gloriei nu ar fi crezut că buzoienii ar fi putut să schimbe soarta echipei şi să obţină o victorie pe terenul celor de la Arad.


Aşa că fotbaliştii buzoieni s-au dus acolo foarte detaşaţi, cu gândul că oricum n-aveau nici o şansă.


„A fost un meci, cu miză importantă la Arad, mai ales pentru oaspeţi, pentru că-şi ei jucau cartea decisivă pentru evitarea retrogradării. Oricum meciul n-a fost tensionat pentru noi, pentru că eram deja resemnaţi după ce făcusem două egaluri acasă cu Sportul şi cu FC Argeş. Rezultatele nu erau deloc rele ţinând cont de forţa celor două echipe, dar noi aveam nevoie de puncte ca să ne salvăm. Ne consideram deja în divizia B", povesteşte Mitică Ghizdeanu.


Cu toate acestea, a existat cel puţin un jucător din lotul Gloriei care spera să-şi poată repara greşeala care îl făcuse un paria în ochii suporterilor.

Mai multe detalii găsiţi în Săptămânalul ADS, disponibil la toate chişcurile de ziare din oraş la preţul de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite