Un stol de lebede poposeşte pe o baltă de lângă Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 30 de lebede stau pe balta de lângă Vadu Paşii
Peste 30 de lebede stau pe balta de lângă Vadu Paşii

O clasă de la şcoala din Vadu Paşii, judeţul Buzău, a avut parte de o lecţie de zoologie mai puţin obişnuită. Copiii au ieşit în natură, pe malul unei bălţi de pe prundul Buzăului, pentru a admira un stol de lebede care poposesc în comuna lor. Au învăţat de la profesoara lor că frumoasele păsări ar fi trebuit să migreze deja spre sudul continentului. 

De aproape o săptămână, acumularea de apă de la marginea Comunei Vadu Paşii este mai populată ca oricând. De data asta, locul gâştelor şi al raţelor din sat a fost luat de lebede, care vieţuiesc aici într-o colonie de peste 30 de exemplare. Au fost îndrăgite repede de copii.

Cunoscătorii spun că popasul lebedelor este unul scurt şi că s-au oprit din drumul lor către sudul, mai însorit, al Europei pentru că aici au găsit hrană şi temperaturi ridicate în aer şi apă.



Autorităţile din Vadu Paşii spun că nu este primul an când lebedele fac un adevărat spectacol natural, în prag de iarnă, la marginea comunei lor. De aceea, doresc să ofere luciul de apă unui investitor în turism.

Lebăda albă, cea care poposeşte zilele acestea pe balta de lângă Vadu Paşii, este o pasăre acvatică migratoare, una dintre cele mai mari zburătoare. În pragul iernii, migrează din Scandinavia şi Rusia, către ţările Mediteranei şi din Orientul Mijlociu.

Ora de zoologie, la balta cu lebede
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite