Un ordin ANAF micşorează bugetul Buzăului cu trei milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile buzoiene se confruntă cu incapacitatea de a-şi achita utilităţile dar şi cu perspectiva de a nu putea plăti salariile angajaţilor din subordinea municipalităţii, din cauza nerealizării venitului prognozat din taxe şi impozite.

Edilii au constatat că în vistieria oraşului au intrat la începutul lui martie cu aproape trei milioane de lei mai puţini bani. Explicaţia finanţiştilor a fost simplă: aceştia erau echivalentul impozitului pe venitul salariaţilor de la marile societăţi care îşi au sedii sociale în alte oraşe mari, la Buzău având doar puncte de lucru.

O nouă decizie ANAF spune că impozitul pe venitul angajaţilor societăţilor comerciale ajunge în judeţele unde aceste firme îşi au sediul social.

"Onor preşedintelui ANAF care în luna februarie se apucă şi dă un ordin în care stabileşte ca administrarea finanţelor societăţilor comerciale să se facă la sediul social, municipalitatea buzoiană a pierdut 30 de miliarde de lei vechi. În municipiul Buzău, societăţi comerciale foarte puternice nu au sediul social aici, în oraşele mici, au sediile sociale în capitale", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

Constantin Boşcodeală spune că dacă aceşti bani nu vor fi asiguraţi din alte surse, situaţia financiară a oraşului va fi dezastruoasă.

"44 la sută din impozitul pe venit al salariaţilor din municipiul Buzău ar fi trebuit să ajungă în conturile Primăriei, lucru care s-a întâmplat până luna trecută. De la acel ordin, banii au plecat la sediul social al societăţilor, acolo unde sunt doi trei angajaţi. Carrefour figurează la noi cu patru lei, deşi are 150 de angajaţi. La fel, Ductil Steel nu apare, Hoganaes nu apare. Am ajuns să nu putem plăti serviciile de iluminat public, salariile tuturor angajaţilor, din cauză că trei milioane de lei nu au intrat în vistieria municipiului pe data de 5 a zilei lucrătoare", a spus Boşcodeală.

Edilii Buzăului i-au trimis o notificare ministrului Finanţelor şi şefului ANAF, Sorin Blejnar, pentru al le pune la dispoziţie aceste sume.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite