ABERANT Primăria Buzău vrea să vândă teren aproape gratis, cu numai 10 eurocenţi metrul pătrat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ultima şedinţă de Consiliu Local, a fost trimis spre aprobare un proiect de hotărâre care a creat brusc suspiciuni printre aleşii din forul municipal. Consilierii locali au sărit ca arşi când au aflat că primăria vrea să vândă 29.000 mp cu numai 2.060 de euro.

Consilierilor li s-a propus să valorifice un teren neproductiv al oraşului, acoperit cu borhot deversat de fabricile de alcool din prelungirea cartierului Dorobanţi, cu mai puţin de 10 eurocenţi pe metrul pătrat.

În expunerea de motive, locul era descris ca fiind lipsit de orice valoare: „terenul extravilan neproductiv a făcut obiectul mai multor sezizări din partea Gărzii de Mediu cât şi a locuitorilor din strada Primăverii şi cartier Dorobanţi, privind poluarea cu deşeuri menajere cât şi acumularea pe terenul în cauză de reziduuri de origine organică, care în urma degradării, pe lângă mirosul insuportabil, generează un focar permanent de infecţii".

Un pretext

În opinia primarului, vânzarea terenului este un pretext pentru a-i determina pe producătorii de alcool din zonă să nu mai arunce borhotul în acest loc. Cumpărătorul ar fi interesat să îngrădească zona şi astfel ar fi salvată de la poluare.

„Anul trecut am depistat că pe acest teren curg toate aluviunile de la toate societăţile de alcool din zonă şi am zis că zona ar fi bună pentru petrecerea timpului liber. Am făcut o expertiză în urma căreia s-a stabilit preţul. Comisia de patrimoniu a aprobat acest preţ de 10 eurocenţi, pentru că oricum mai trebuie băgaţi mulţi bani acolo", spune Constantin Boşcodeală.

Deocamdată, demersului primăriei i se pun piedici. „Nici nu se pune în discuţie să vindem terenul la un preţ mai mic de un euro pe metrul pătrat", a justificat consilierul Cristinel Romanescu.

Aleşii nu numai că au amânat aprobarea proiectului ci îşi pun deja întrebarea ce interese se ascund în spatele acestei vânzări, mai ales că nu s-a propus nicio clipă închirierea sau concesionarea terenului, ci direct vânzarea. Şi nu oricum, ci pe nimic.

„Ceva putred în această tranzacţie"

„Ar fi cea mai proastă afacere şi mai bine l-ar da pe degeaba, în asociere, fără să îl înstrăineze. Gândiţi-vă că terenul are acces la drumurile rutiere, aici se pot face hale industriale, depozite de marfă, adică obiective generatoare de venit. E ceva putred în această tranzacţie", spune Cătălin Stan, agent imobiliar.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite