Un elicopter care participa la o aplicaţie pe aerodromul Boboc a aterizat forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter israelian care participă zilele acestea la un exerciţiu militar organizat la Boboc, judeţul Buzău, a aterizat forţat, aseară, din cauza unei defecţiuni la bord.

Potrivit unui comunicat al MapN, duminică, 18 iulie, în jurul orei 17.00, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participă la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a aterizat în regim de urgenţă, în zona localităţii Priboiu, judeţul Dâmboviţa.

Comandantul de la Boboc lasă moştenire grea urmaşilor. Tocmai plănuise amenajarea unui terminal civil lângă aerodromul militar.

În timpul zborului către aerodromul Boboc, echipajul elicopterului a sesizat o defecţiune la bord şi, conform procedurilor, a aterizat de urgenţă. După remedierea defecţiunii, elicopterul israelian a decolat către Boboc, unde a aterizat în siguranţă la ora 20.30.

În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite