Un cartier a fost la un pas de a sări în aer după ce un şofer a rupt o conductă de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a distrus două maşini şi a rupt o ţeavă de gaze
Şoferul a distrus două maşini şi a rupt o ţeavă de gaze

Pericol de explozie în această seară într-un cartier din Buzău după ce un şofer a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat într-o conductă de gaze. Pompierii au intervenit imediat pentru oprirea gazelor şi îndepărtarea pericolului.

Accidentul s-a petrecut în această seară la intersecţia străzilor Chiristigii cu Frăsinet. Şoferul, care avea permis de conducere de numai câteva luni a încercat să iasă din intersecţie şi să vireze stânga numai că din aceeaşi direcţie venea un alt autoturism. Şoferul a călcat pedala de acceleraţie ca să evite un accident dar nu a mai luat virajul şi a urcat pe trotuar, a lovit o maşină parcată şi a rupt o conductă de gaze care alimenta două societăţi comerciale.

"Eu eram sus la balcon şi am văzut cum s-a petrecut accidentul. Şoferul a încercat să iasă din intersecţie dar a accelerat pentru că îi venea unul din stânga, a pierdut controlul şi a intrat aici. Bine că nu a explodat că se putea petrece o mare nenorocire", ne-a declarat Ion Secuiu, martor la accident.

În zonă a început să miroasă puternic a gaze iar vecinii au ieşit imediat să vadă ce s-a întâmplat şi au anunţat pompierii şi poliţia, de teama unei explozii.

"Am fost solicitaţi să intervenim după un accident în urma căruia o maşină a rupt o ţeavă de gaze. Am izolat zona şi am anunţat specialiştii Distrigaz care au venit şi au oprit alimentarea cu gaz. Exista pericolul unei explozii deoarece pe conduct se alfa gaz", ne-a declarat locotenent colonel Ioan Munteanu, din cadrul ISU Buzău.

Circulaţia în zonă a fost oprită timp de mai bine de o oră iar alimentare cu gaze la blocurile din jur a fost oprită pentru refacerea conductei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite