Un buzoian, în expediţie pe Mont Blanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii august, buzoianul Ciprian Carabageac va urca pe masivul Mont Blanc, alături de patru temerari din Braşov. Expediţia urmăreşte stabilirea unui record naţional, al celui mai tânăr român ce ajunge pe acoperişul Europei.

Ascensiunea pe cel mai înalt vârf din Alpi este un proiect al Fundaţiei „Doi paşi”, din Braşov. „Pentru Emil organizăm această expediţie. Dintre toţi, el, tatăl lui şi colegul Fery, care a mai fost pe Mont Blanc, au şanse să ajungă sus, pentru că ceilalţi doi suntem începători. O să ne oprim la un refugiu dacă vedem că ne lasă puterile însă puştiul cred că va ajunge la destinaţie”, ne-a declarat Ciprian Carbageac.



Economistul Ciprian Carabageac s-a născut la Braşov dar este buzoian prin adopţie. Este în fundaţia braşoveană de mai mulţi ani şi acum se află la primul proiect de amploare. Ceilalţi membri ai expediţiei sunt Emil, alpinistul de 13 ani, tatăl lui, Sorin, de 40 de ani, alpinist de trei ani, Ionică, de 29 de ani, voluntar la Crucea Roşie şi Fery, un ghid montan foarte experimentat.

Plecarea este programată pentru data de 20 august, din Braşov. Exploratorii îşi vor stabili tabăra de bază la Chamonix, Franţa, iar de aici vor urma traseul alpin: Chamonix, refugiul Tete Rousse, refugiul Gouter, varful Mont Blanc şi retur.


image
Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite