Un afacerist chinez a furat statului român peste cinci milioane lei, prin evaiune fiscală şi delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au finalizat cercetările în cauza privind un bărbat în vârstă de 54 de ani, cetăţean chinez, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Acesta este suspectat că, în perioada octombrie 2007 - august 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Buzău, ce are ca obiect principal de activitate comerţul cu produse electronice şi electrocasnice, a înregistrat în evidenţa contabilă tranzacţii comerciale cu trei agenţi economici din Giurgiu, Constanţa şi Bucureşti, constând în aprovizionări cu produse electrocasnice şi prestări servicii, care în realitate nu s-au desfăşurat. În baza acestor tranzacţii, a diminuat masa impozabilă, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi TVA în valoare de 5.272.296 de lei.

În baza operaţiunilor fictive desfăşurate cu firma din Giurgiu, bărbatul în vârstă de 54 de ani a virat fără drept în contul acestei societăţi suma de 5.979.809 lei, care ulterior a fost schimbată în dolari şi transferată în alt stat.

Tot din cercetări, a mai rezultat că toate aprovizionările cu produse electrocasnice de la societatea din Bucureşti au făcut obiectul unor livrări intracomunitare în Ungaria, operaţiuni comerciale care nu au fost confirmate de agentul economic din ţara respectivă.  

Cercetările în acest caz au fost iniţiate în luna iunie 2011 de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Având în vedere că prejudiciul pentru infracţiunea de evaziune fiscală este de 5.272.296 lei, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor vor propune Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău declinarea competenţei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite